Partner van....

Appeltern ligt in het groene Land van Maas en Waal, in de driehoek Oss, Nijmegen en Tiel. De Tuinen van Appeltern is een particulier initiatief wat zonder overheidssteun en subsidies is uitgegroeid tot het grootste tuininspiratiepark van Europa. Je vindt hier niet alleen interessante informatie over tuinieren, tuinaanleg en tuintrends maar het is ook een gezellig dagje uit. 

Dwaal langs de ruim 200 modeltuinen op ruim 22 hectare en doe inspiratie op voor je eigen tuin of laat een ontwerp maken door de tuinexperts. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is je hebt een unieke ervaring in Appeltern. Er zijn ook drie sfeervolle restaurants met terrassen. Elke accommodatie heeft zijn eigen unieke sfeer, inrichting en natuurlijke uitstraling!

 

Halverwege dit jaar hadden wij een afspraak met Ben van Ooijen de directeur van de Tuinen van Appeltern. Onder het genot van een kop koffie vertelden wij enthousiast over de plantenbakken die wij vanuit Denemarken importeren voor Nederland en België. Aandachtig hoorde hij het allemaal aan en met een kritische blik werd er gekeken naar de plantenbakken die we hadden meegenomen.

Hoe kon het dat dit nog niet bestond? Zo eenvoudig en logisch en tsja was het dan wel wat? Ja dat is het zeker! Het is een degelijk product wat ontwikkeld en geproduceerd wordt in Denemarken. Tijdloos in zijn eenvoud, veelzijdig en modulair. Dat is de kracht van een goed ontwerp.

Een mooi samenwerkingsverband was een feit. Wij zijn partner van de Tuinen van Appeltern en daar zijn wij best wel trots op.

Als partner kun je in de mooie tuinen je creatieve ideeën laten zien die te realiseren zijn met het modulaire plantenbakken systeem.

Als eerste heeft de tuin, licht en donker, een make over gekregen met onze plantenbakken. Tuinontwerper Marcel Ubbink, die deze tuin heeft ontworpen, werd benaderd om een nieuw plan te bedenken. Hij heeft een prachtig ontwerp gemaakt en op een mooie manier de plantenbakken toegevoegd dat het net lijkt of het altijd al zo is geweest, Alleen is de tuin nu wat spannender geworden doordat er hoogte verschillen zijn ontstaan die zijn gecreëerd met de gestapelde plantenbakken. Met wat kleine aanpassingen een groot resultaat.

Zoals het was:

 

Ontwerp van de eerste tuin

 Nieuw ontwerp van de tuin

 

 

Realisatie:

Het was een prachtige zonnige dag in de nazomer toen we met z'n vieren alle plantenbakken hebben geplaatst. Binnen 2 uren stonden alle plantenbakken op hun plek. Het was een prachtige herfstdag  we konden daardoor gezellig buiten koffie drinken en eten. Daarna alle plantenbakken gevuld met een laag korrels, vlies erop en toen afgevuld met aarde. Tuinontwerper Marcel Ubbink had ook de beplanting uitgezocht voor het geheel. De planten in de plantenbakken zetten was nog het meest tijdrovende klusje. Maar wat is het resultaat mooi....  

 

 

 

 

Het eindresultaat: 

 

Doordat je de plantenbakken ook in de hoogte kunt stapelen en in de lengte aan elkaar kunt koppelen kun je allerlei opstellingen maken.

De plantenbakken zijn uit te breiden met allerlei accessoires zoals: eiken houten bankje, kweekbak, waterbak voor bijvoorbeeld vogels, wielen etc. Meer informatie is ook te vinden op  https://gronfeld.nl/

Tuinontwerper Marcel Ubbink heeft op een prachtige manier de plantenbakken toegepast in een bestaande tuin. Het laat prachtig zien dat door kleine aanpassingen je een hele andere tuin kunt realiseren. 

 

 In de toekomst worden er in De Tuinen van Appeltern nog enkele tuinen ingericht  met onze plantenbakken. Wij komen nu regelmatig in Appeltern en elke keer zijn het weer inspirerende uren. We zijn er gewoon verliefd op.

http://www.appeltern.nl/  voor alle info en openingstijden.