Een jaar geleden.....

Op dit moment kun je er bijna niet omheen, de aankondiging dat begin oktober de VT Wonen Beurs er weer is in Amsterdam. Door die berichten komen er flashbacks boven drijven over het afgelopen jaar.

VT Wonen beurs 2018

Een jaar geleden stonden wij als try-out op de VT Wonen Beurs. Wat, een jaar? Het klinkt zo lang! Maar jeetje, wat is het omgevlogen. De inkt was nog niet eens droog onder het contract of we werden al door hun benaderd voor het laatste plekje op de beurs. Twijfel. Wel of niet doen, want we hadden nog niets; geen bedrijfsnaam en producten, alleen een deal dat we de plantenbakken van Grönfeld zouden gaan importeren voor Nederland en België. Het idee was om rustig aan te beginnen met dit bedrijf gecombineerd met een paar dagen vast werk.

Maar ja kansen moet je soms grijpen als ze voordoen. En dat hebben we toen ook gedaan, die last minute plek op de VT Wonen Beurs was voor ons. Met veel hulp en inzet van familie, vrienden en Anders uit Denemarken lukte het. En dat was kicken zeg! Na veel werk en stress stond er een prachtig aangeklede stand. Wat waren het fantastische dagen daar in Amsterdam, zes dagen gezelligheid en enthousiaste bezoekers.

Wat was de start van dit avontuur?

Misschien herken je wel dat je op een bepaald moment eens stil staat bij wat je hebt, bent en wilt. Bij ons gebeurde dat een paar jaar geleden tijdens een vakantie. Het plan was om rond te trekken met de tent om allerlei plekken te bezoeken, maar we hadden zo’n heerlijke plek aan het strand in Denemarken dus we  bleven daar. Het werden drie luie weken met veel lezen, zwemmen en praten.

In die vakantie hadden we wel besloten dat we meer tijd met elkaar wilden doorbrengen. Niet alleen in de weekenden tijd voor elkaar, maar ook doordeweeks en samen een bedrijf. Maar je weet hoe dat gaat. Eenmaal thuis word je weer in de waan van de dag meegenomen. En ja, vind maar eens een product wat je wilt importeren en waar je achter staat. Dat is nog niet zo eenvoudig. Dus onze plannen lagen alweer een beetje te verstoffen op de plank.

Tot vorig jaar zomer.  

We waren weer op vakantie in Denemarken op dezelfde camping. Met vrienden gingen we naar een fair in het havenstadje Dragör.

Daar ontmoetten wij Anders en Kirstine Kahr Kvörning. Zij stonden op de markt met hun Grönfeld planten- en tuinaccessoires en in het bijzonder het Grönfeld plantenbaksysteem. Ontworpen en gemaakt met eerlijke en weerbestendige materialen door Anders en Kirstine zelf. Akkie was als interieurontwerper direct getroffen door de vorm en de vele mogelijkheden die met het plantenbaksysteem te creëren zijn en bleef even staan. En voor we het wisten stond Kirstine al bij ons, het begin van een innige samenwerking!

We zochten al enige tijd naar een nieuw, exclusief product uit Scandinavië om te importeren. Terug op de camping in Ulvshale keken wij terug op de ontmoeting en wisten we dat we dit exclusieve product uit Scandinavië hadden gevonden, sterker nog: Grönfeld bestond uit een serie planten- en tuinaccessoires! We hebben contact gezocht met Anders en Kirstine en een afspraak gemaakt voor een bezoek aan Grönfeld. De vakantieplanning werd omgezet, de tent werd ingepakt en al snel waren wij onderweg naar Jutland. In Jutland werden ideeën gedeeld en afspraken gemaakt; de samenwerking met Grönfeld was een feit!

De buitenwereld kwam er na enige tijd achter dat we met iets nieuws bezig waren. Vandaar dat we een plek kregen op de VT Wonen Beurs. Het was nog wel een heel ding om zo uit je comfortzone te stappen, ontslag te nemen en er vol voor te gaan om dit nieuwe concept op de markt te zetten.

Het afgelopen jaar was het bikkelen en hard werken! Maar het was een goed jaar met mooie ontmoetingen en contacten. Natuurlijk hebben we het afgelopen jaar ook minder leuke dingen meegemaakt, maar dat is part of the deal en maakt het ondernemerschap juist interessant. Terugkijkend op afgelopen jaar zijn we trots dat we al prachtige dealers en verkooppunten hebben voor onze producten, mooie beurzen hebben gedraaid en een samenwerkingsverband hebben met Appeltern. Dit alles hebben we samen met ons gezin en hulp van vrienden gerealiseerd. En daarom gaat en ging het: samen met een leuke groep mensen iets moois opbouwen. Trots!

Akkie van der Veen&Michel van den Akker    Horn Design